COMPANY

OM OSS

Taiga Concept är en leverantör av ljudisolerade rumslösningar från Finland. Med en stark förankring i naturen är produktportföljen inspirerad av den lugna och avkopplande känsla som man kan finna i en nordisk skog. Taigas minimalistiska och funktionella ljudisolerade arbetsytor kan anpassas för alla kontor. Den omfattande produktportföljen täcker alla behov för kontorslokaler: telefonbås, personliga arbetsytor, ytor för samarbete, konferensrum och ännu större modullösningar på upp till 28 kvadratmeter. Detta är möjligt tack vare den innovativa modulära utformningen av produkterna.

Taigas arbetsytor har använts för att skapa fantastiska kontorsutrymmen runt om i världen. Kunderna inkluderar bland annat företag av alla storlekar, och till exempel Microsoft, Zalando, KPMG, Alibaba och HSBC litar på Taiga för sina behov av utrymme.

INNOVATION

Vi fokuserar på att göra våra produkter så bra som möjligt, men samtidigt bevara enkelhet och hög kvalitet. Anpassningsbara lösningar, modern teknik och kontinuerlig produktforskning tillåter oss att erbjuda en konkurrenskraftig lösning för alla typer av kunder.

HÅLLBARHET

Taigas verksamhet styrs av globala, flexibla och kundorienterade skalbara beställnings-, produktions- och leveransprocesser som är ekologiska och kostnadseffektiva. 

KVALITET

Våra produkters kvalitet är vår högsta prioritet. Vi använder material som följer de striktaste föreskrifterna och investerar i lämplig forskning och testning för att säkerställa att våra produkter överträffar uppdaterade standarder.

HISTORIA

VÅR HISTORIA

Taigas historia började så tidigt som 2013, då medgrundare och styrelseledamot Tapani Laukkanen ledde ett projekt om innovativa inre ytmaterial vid Kuopios Designakademi. På den tiden studerade Taigas andra medgrundare och nuvarande designchef Pekka Eskelinen inredningsarkitektur vid samma institution. När Tapani och Pekka träffades för andra gången under 2015 började en idé ta form om ett företag inom möbelindustrin och Taiga Concepts resa började. Efter ett flertal projekt och grundliga steg i produktutvecklingen var en färdig produktportfölj klar. Den utgjordes av tidlös design och en stark koppling till naturen.

"Utgångspunkten var skandinavisk enkelhet och viljan att skapa en produktportfölj som erbjuder tidlös design och rymd. Resultatet var ett förfinat och enkelt koncept, inspirerat av nordisk natur och dess tystnad.
Liksom många skandinaver upplever jag den största känslan av frihet när jag är i kontakt med naturen. Det finns ingen mer avkopplande miljö än en snötäckt skog eller en stilla sjö på sommaren.
Kopplingen till naturen finns uttryckt i varje design. Det är det som gör Taiga Concept så unikt.''
- Pekka Eskelinen, Designchef
 

Taiga Concepts berättelse fortsätter med ett starkt fokus på tidlös och funktionell design, koppling till naturen och välbefinnande. Genom att skapa optimala arbetsytor som minskar störningar och stress kan vi öka välbefinnande och produktivitet på kontoret. Med ett stort fokus på produktutveckling och en omfattande portfölj kan vi skapa ett brett utbud av olika arbetszoner för att främja integritet och koncentration såväl som kommunikation och samarbete. Vi får heller inte glömma avkoppling eller ännu större innovativa rumslösningar. I slutändan är drivkraften att skapa den optimala funktionella omgivningarna som för Naturens positiva aspekter till kontoret. 

Du behöver inte resa långt; naturen kan komma direkt till ditt kontor.

LEAN PRODUKTIONSKONCEPT

TAIGA CONCEPT OY - LEAN PRODUKTIONSKONCEPT OCH UTVECKLING AV ISO -KOMPETENS

Att uppnå konkurrenskraft på de internationella marknaderna och trygga en konkurrensfördel. Södra Savonias centrum för ekonomisk utveckling har beviljat Taiga Concept Oy finansiering för projektutveckling i enlighet med projektplanen. Det totala beloppet för bidraget är 216 980 euro.